Det rette tidspunkt at sælge bil

flotte biler

Har du længe gået og overvejet, om det skulle være det rette tidspunkt at sælge bil, men har du endnu ikke rigtigt kunne finde ud af, hvordan du skulle gribe det an? Måske bør du overveje at gøre som stadigt flere danskere og bruge internettet til at sælge din bil? I takt med at der er dukket flere hjemmesider, der har specialiseret sig inden for handel af bil, op på nettet, har mange fået øjnene op for de mange muligheder, som dette giver.

Som det er med så meget andet, er der både fordele og ulemper ved at sælge sin bil online. Det handler derfor om at sammenholde dette med andre måder at sælge bil på, inden du definitivt bestemmer dig for, om det er det rette for dig.

De tre mest almindelige måder at sælge bil på er:

  • Sælg privat
  • Sælg via bilforhandler
  • Sælg til bilforhandler

Sælg bil privat

Som sagt er det i dag blevet almindeligt at sælge sin bil på nettet. Der er i løbet af forholdsvis få år kommet rigtigt mange hjemmesider til, hvor du kan oprette en profil, selv sammensætte din annonce og kommunikere direkte med eventuelle interessenter. Mange af disse sider er helt og aldeles gratis at anvende. Skulle du være interesseret, er der nogle steder mulighed for at tilkøbe diverse services og ydelser, men det er dog på ingen måde et must, hvis du kan klare dig med en ”basisudgave”. Ganske få sites kræver, at du betaler for et decideret medlemskab.

Fordelene ved at sætte din bil til salg online er f. eks.:

  • Du får adgang til et site, hvor du kan sætte din bil til salg, gratis og helt uforpligtende.
  • Du har fuld kontrol over processen fra start til slut.
  • Du udarbejder selv sin annonce og kan gå ind og ændre i den, hvis/når det skulle blive nødvendigt.
  • Du prissætter selv din bil.
  • Du kan vælge eller fravælge kontakt med interessenter.
  • Du skal ikke dele din fortjeneste med andre.

Sælg bil til bilforhandler

Hvis du vælger at sælge din bil på denne måde, skal du regne med, at den pris, som du ønsker, ikke nødvendigvis er den, som du i sidste ende vil stå med. Som bilforhandler køber man som oftest biler med videresalg for øje, og det vil sige, at vedkommende skal indkalkulere en fortjeneste, og det betyder naturligvis, at han bestræber sig på at købe til så lav en pris som overhovedet muligt. Står du i en situation, hvor du gerne vil sælge hurtigt, kan det dog vise sig som den bedste løsning.

Sælg bil via forhandler

Endnu en måde at sælge din bil på kunne være at få den sat til salg hos en bilforhandler, som altså ikke køber den af dig. Du får lov til at stille din bil hos vedkommende, han markedsfører den, og i tilfælde af et salg, skal han have et beløb for at have ageret en slags mellemmand i processen.

Men, vælg med omhu, så du i sidste ende står med et optimalt resultat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *